• slide-1.jpg
  • slide-2.jpg
  • slide-3.jpg
  • slide-4.jpg

Îngrijirea copiilor bolnavi de cancer din regiunea Galaţi. Studiu de fezabilitate și dezvoltare pentru construirea unui centru de îngrijire medicală la Spitalul Municipal de Pediatrie „Sf. Ioan” - Galaţi și la Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității „Dunărea de Jos”- Galaţi

Parteneriat strategic Germania-Romania-Bulgaria.

Procesul învățării poate fi distractiv și e important să aibă un impact pe termen lung asupra individului. Educația nu se oprește doar la anii de învățământ, ci ea poate continua în fiecare zi a vieții noastre și ne ajută să facem față schimbărilor și provocărilor permanente cu care ne confruntăm zilnic.

Schimbările demografice, precum și cea mai recentă provocare a țărilor de pe continutentul european, migrația, demonstrează cât de mult mai avem în pegătirea noastră sufletească, cognitivă, pentru a primi, înțelege, gândi și aplica soluțiile necesare pentru a face față schimbării.

Despre aceasta este vorba și în proiectul FairGuidance, finanțat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene.

Proiectul este un parteneriat strategic între România, Bulgaria și Germania, cu o durată de 2 ani și principalul obiectiv al proiectului este cel de a stabili servicii de îndrumare și orientare personală și profesională în cele 3 țări participante prin elaborarea unui set de instrumente specifice dedicate consilierilor în educație și carieră.

În România, conceptul de învățare pe toată durata vieții abia începe să fie înțeles și aplicat. Tocmai de aceea, ne propunem ca prin intermediul proiectului să contribuim la creșterea conștientizării învățării permanente ca o provocare continuă și mai ales, o oportunitate pentru îmbunătățirea calității vieții.

Ministerul Culturii și Educației Baden-Württemberg, Diakonia Württemberg, Universitatea „Angel Kanchev” din Ruse, AJOFM și ONG-uri din cele trei țări sunt parteneri în proiectul FairGuidance.

“Noi sperăm că acești copii să aibă o șansă de  diagnostic și tratament  ca și în Europa de Vest.”

Faze ale proiectului

20 iulie 2016 după-amiază
Atelier de lucru pentru demararea proiectului Partea 2


19 iulie 2016 după-amiază
Atelier de lucru pentru demararea proiectului Partea 1


19 iulie 2016 dimineață
Prezentarea proiectului la Galați


22 martie 2016
Invitația ministrului de stat Peter Friedrich, Ministrul de afaceri federale europene și internaționale din Baden-Württemberg


Vezi toate etapele