• slide-1.jpg
  • slide-2.jpg
  • slide-3.jpg
  • slide-4.jpg

Îngrijirea copiilor bolnavi de cancer din regiunea Galaţi. Studiu de fezabilitate și dezvoltare pentru construirea unui centru de îngrijire medicală la Spitalul Municipal de Pediatrie „Sf. Ioan” - Galaţi și la Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității „Dunărea de Jos”- Galaţi

Pe 30 Octombrie, Domnul Johannes Flothow din partea Diaconiei Evanghelice Luterane din Württemberg a făcut o vizită proiectului nostru și Arhiepiscopiei Dunărea de Jos în Galați. Domnul Flothow lucrează în cadrul fundației Speranță pentru Europa de Est (Hope for Eastern Europe), o inițiativă comună a celor 14 biserici regionale Evanghelice Luterane și un partener și sponsor important și apreciat al inițiativei Galați2020. Mai mult decât atât, această vizită accentuează relația statornică dintre Diaconia din Württemberg și Arhiepiscopia Dunării de Jos, care s-a manifestat de-a lungul timpului printr-un schimb constant de experiență pentru studenți ce se derulează în fiecare an.

Scopul acestei călătorii a domnului Flothow a fost acela de a se familiariza cu munca socială desfășurată de către Eparhia Dunării de Jos, de a face cunoștință cu responsabilul nostru local de proiect, Elena Năstase și cu felul în care se desfășoară proiectul nostru la nivel local.

Pe durata șederii sale, domnul Flothow a vizitat centrele multifuncționale pentru bătrâni și copii. A fost primit cu brațele deschise de către p.c. preoți coordonatori ai centrelor sociale. De asemenea, a vizitat biroul proiectului nostru și a avut ocazia de a se întâlni cu ÎPS Dr. Casian Crăciun. În plus, a luat parte la o întrevedere cu membrii studenți ai ASCOR pe care îi cunoaște prin munca sa pentru Diaconia din Württemberg.

Dorim să îi mulțumim domnului Flothow că și-a făcut timp pentru această vizită, precum și fundației Hope for Eastern Europe pentru relația fructuoasă cu noi.

“Noi sperăm că acești copii să aibă o șansă de  diagnostic și tratament  ca și în Europa de Vest.”

Faze ale proiectului

20 iulie 2016 după-amiază
Atelier de lucru pentru demararea proiectului Partea 2


19 iulie 2016 după-amiază
Atelier de lucru pentru demararea proiectului Partea 1


19 iulie 2016 dimineață
Prezentarea proiectului la Galați


22 martie 2016
Invitația ministrului de stat Peter Friedrich, Ministrul de afaceri federale europene și internaționale din Baden-Württemberg


Vezi toate etapele