• slide-1.jpg
  • slide-2.jpg
  • slide-3.jpg
  • slide-4.jpg

Îngrijirea copiilor bolnavi de cancer din regiunea Galaţi. Studiu de fezabilitate și dezvoltare pentru construirea unui centru de îngrijire medicală la Spitalul Municipal de Pediatrie „Sf. Ioan” - Galaţi și la Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității „Dunărea de Jos”- Galaţi

Pe 8 iulie 2014, Johannes Schwegler, directorul executiv al Fairventures Worldwide, ÎPS Dr. Serafim Joantă, Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Române al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, pastor emeritus Prof. h.c. Manfred Wagner și Rolf Ackermann de la Ministerul Culturii, Tineretului și Sporturilor au avut ocazia să prezinte initiativa Galați2020 Dr.h.c. July, episcopul regional al Bisericii Evanghelice Lutherane din Württemberg. La întâlnire a participat, de asemenea, și Domnul Peter Ruf, referentul actului de solidaritate Speranță pentru Europa de Est (Hope for Eastern Europe), al organizației de caritate evanghelice din Württemberg. Discuția s-a desfășurat într-o ambianță pozitivă, ambii, atât Dr. July, cât și Domnul Ruf exprimându-și interesul pentru această inițiativă.

Ulterior, o altă întâlnire cu Dl Ruf și Dl. Flothow din partea organizației de caritate a fost stabilită pentru 31 iulie 2014. În cadrul acestei întâlniriva fi prezentat un concept detaliat al proiectului. Scopul nostru este acela de a supune asociației Speranță pentru Europa de Est o altă propunere de a ne acorda sprijin, până la sfârșitul lunii Septembrie.

Adresăm mulțumirile noastre Episcopului regional bishop Dr. h. c. July și domnului  Ruf pentru timpul investit și pentru primirea pe care ne-au organizat-o în cadrul Înaltului Consistoriu din Stuttgart.

“Noi sperăm că acești copii să aibă o șansă de  diagnostic și tratament  ca și în Europa de Vest.”

Faze ale proiectului

20 iulie 2016 după-amiază
Atelier de lucru pentru demararea proiectului Partea 2


19 iulie 2016 după-amiază
Atelier de lucru pentru demararea proiectului Partea 1


19 iulie 2016 dimineață
Prezentarea proiectului la Galați


22 martie 2016
Invitația ministrului de stat Peter Friedrich, Ministrul de afaceri federale europene și internaționale din Baden-Württemberg


Vezi toate etapele