• slide-1.jpg
  • slide-2.jpg
  • slide-3.jpg
  • slide-4.jpg

Îngrijirea copiilor bolnavi de cancer din regiunea Galaţi. Studiu de fezabilitate și dezvoltare pentru construirea unui centru de îngrijire medicală la Spitalul Municipal de Pediatrie „Sf. Ioan” - Galaţi și la Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității „Dunărea de Jos”- Galaţi

Delegația din Württemberg în vizită la Galați

La sfârșitul lunii Noiembrie, 2014, doi dintre reprezentanții grupului nostru german de lucru Rev. em. Prof. h.c. Manfred Wagner si domnul Rolf Ackermann din partea Ministerului Culturii, Tineretului și Sporturilor din Baden-Württemberg au fost invitați la Galați de către ÎPS Dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Invitația a fost transmisă cu ocazia inaugurării Muzeului de Istorie, Cultură și Spiritualitate Creștină al Dunării de Jos care a fost renovat. Clădirea a fost restaurată la inițiativa Arhiepiscopiei Dunării de Jos și a fost finanțată din fonduri europene. Inaugurarea a avut loc în preajma sărbătorii închinate Sf. Apostol Andrei, încreștinător al poporului român și ocrotitorul spiritual al Bisericii Ortodoxe Române. Printre participanți s-au aflat și reprezentanți ai Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est din Brăila, precum și Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Vizita a reprezentat o oportunitate pentru inițiativa noastră, în domeniile muncii sociale și ale învățării pe toată durata vieții. Astfel, au fost organizate întâlniri de lucru cu diferiți reprezentanți atât de la Camera de Comerț, Consiliul Județean, Universitatea Dunărea de Jos, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii.

Ce a rezultat în urma acestei vizite

În urma acestor întâlniri am obținut o mai bună viziune asupra nevoilor din sectorul social în Galați. Vom sprijini inițiativa locală de constuire a unei clinici pentru copiii diagnosticați cu cancer prin furnizarea contactelor necesare din Germania și prin dezvoltarea unei intervenții în scopul instruirii asistenților sociali din cadrul centrelor sociale ale arhiepiscopiei. În ceea ce privește domeniul învățării pe toată durata vieții vom oferi asistență părților locale interesate, în pregătirea propunerilor de proiecte pentru cei dezavantajați. Dorim să adresăm mulțumirile noastre Rev. em. Prof. Manfred Wagner, domnului Rolf Ackermann pentru munca voluntară depusă și tuturor participanților la întâlniri pentru că și-au făcut timp pentru noi.

Mulțumiri speciale se îndreaptă către ÎPS Dr. Casian Crăciun, pentru primirea călduroasă pe care ne-a oferit-o.

Vă vom ține la curent cu toate acțiunile pe care le vom întreprinde pentru a ne îndeplini obiectivele inițiativei.

“Noi sperăm că acești copii să aibă o șansă de  diagnostic și tratament  ca și în Europa de Vest.”

Faze ale proiectului

20 iulie 2016 după-amiază
Atelier de lucru pentru demararea proiectului Partea 2


19 iulie 2016 după-amiază
Atelier de lucru pentru demararea proiectului Partea 1


19 iulie 2016 dimineață
Prezentarea proiectului la Galați


22 martie 2016
Invitația ministrului de stat Peter Friedrich, Ministrul de afaceri federale europene și internaționale din Baden-Württemberg


Vezi toate etapele