• slide-1.jpg
  • slide-2.jpg
  • slide-3.jpg
  • slide-4.jpg

Îngrijirea copiilor bolnavi de cancer din regiunea Galaţi. Studiu de fezabilitate și dezvoltare pentru construirea unui centru de îngrijire medicală la Spitalul Municipal de Pediatrie „Sf. Ioan” - Galaţi și la Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității „Dunărea de Jos”- Galaţi

Tinerii. O categorie socio-demorafică cu o ridicată importanță pentru viitorul oricărei țări. Ce cred tinerii români despre sistemul de învățământ și care este percepția lor subiectivă asupra experienței școlare?

Care este conflictul dintre aspirații și realitate pe care îl trăiesc tinerii, în ceea ce privește viitorul lor profesional? Cu ce dificultăți se confruntă după ce finalizează studiile? Antreprenoriat și voluntariat în rândul tinerilor.

Care este atitudinea tinerilor din România fașă de religie? Religia și atitudinea tinerilor față de avort, contracepție și homosexualitate.

Cât de interesați sunt tinerii față de politică și care sunt formele de protest pe care le adoptă față de nedreptăți?

Și multe alte întrebări la care veți afla răspunsuri din rândurile studiului asupra situației tinerilor efectuat de o fundație germană, Fundația Friedrich Ebert – România, care și-a propus să suplinească un gol în cunoașterea situației persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani.

Domeniile de interes ale acestor studii (inclusiv a celui din România) au vizat: situația socio-economică a tinerilor; consum cultural; griji și aspirații; școală și piața muncii; valori ale tinerilor; religiozitate; participare civică și politică. Așa cum se precizează în secțiunea referitoare la metodologie, din acest raport, studiul asupra situației tinerilor din România s-a realizat combinând metodologii cantitative și calitative.

În acest sens, Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) – institutul selectat de FES-România pentru acest proiect – a realizat un sondaj de opinie pe un eșantion de 1302 respondenți cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani; interviurile au fost de tipul față-în-față pe un eșantion aleator, stratificat, reprezentativ pentru populația considerată.

Conținutul acestui raport reflectă o selecție a problemelor pe care atât experții FES cât și cei afiliați CURS, le-au considerat relevante ori interesante pentru spațiul românesc (ex: situație socio-economică, mobilitate socială și educațională, griji și aspirații, participare civică și politică etc.). Raportul este conceput sub o abordare care să fie cât mai accesibilă publicului larg, nespecialist, precum și factorilor decizionali.

De asemenea, informațiile aduse prin acest studiu pot constitui o premisă pentru înțelegerea viitorului, întrucât atitudinile și preocupările de azi ale tinerilor sunt cele care le vor influența acțiunile, iar aceste acțiuni sunt cele care vor modela viitorul.

Raportul integral îl puteți citi aici: http://www.fes.ro/media/2014_news/Raport-FES-Tineri_in_Romania.pdf

Vă mulțumim!

Echipa „Galați 2020”

“Noi sperăm că acești copii să aibă o șansă de  diagnostic și tratament  ca și în Europa de Vest.”

Faze ale proiectului

20 iulie 2016 după-amiază
Atelier de lucru pentru demararea proiectului Partea 2


19 iulie 2016 după-amiază
Atelier de lucru pentru demararea proiectului Partea 1


19 iulie 2016 dimineață
Prezentarea proiectului la Galați


22 martie 2016
Invitația ministrului de stat Peter Friedrich, Ministrul de afaceri federale europene și internaționale din Baden-Württemberg


Vezi toate etapele