• slide-1.jpg
  • slide-2.jpg
  • slide-3.jpg
  • slide-4.jpg

Îngrijirea copiilor bolnavi de cancer din regiunea Galaţi. Studiu de fezabilitate și dezvoltare pentru construirea unui centru de îngrijire medicală la Spitalul Municipal de Pediatrie „Sf. Ioan” - Galaţi și la Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității „Dunărea de Jos”- Galaţi

În fiecare săptămână sunt diagnosticați în România până la șase copii cu o formă de cancer. În jur de o treime dintre aceștia mor în primii trei ani de la începutul bolii. În total, la acest moment 10.600 sunt bolnavi de cancer în România. Îngrijirea pacienților este posibilă numa în câteva centre în România, a căror capacitate este în general neîndestulătoare.

În sud‐estul României, în regiunea Galați s‐a remarcat o rată semnificativă de noi îmbolnăviri cauzate de poluarea mediului. Instituții specifice pentru o diagnoză specializată și tratarea copiilor bolnavi de cancer lipsește cu desăvârșire din această zonă. Singura clinică pentru copii în regiunea Galați, cu peste jumătate de milion de locuitori, nu poate să ofere decât rezultate parțial satisfăcătoare, din cauza expertizei care prezintă carențe.

Din partea instituțiilor locale (Arhiepiscopia, Universitatea, Facultatea de Medicină, Clinica de pediatrie, instituțiile de conducere locale și județene) există deja numeroase idei cu privire la modalitățile de tratare pe viitor a copiilor bolnavi de cancer în sud‐estul României. Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord (cu sediul la Nürnberg) și‐a luat responsabilitatea de a cerceta posibilităție de construcție a unui centru pediatric oncologic pentru regiunea Galaţi. Cu ajutorul unui studiu de dezvoltare și fezabilitate poate fi descris un concept economic pentru îmbunătățirea tratamentului acordat copiilor bolnavi de cancer din regiunea Galaţi, intitulat „Pediatric Cancer Center [PCC]".

Dirk Rothfuss, Heidelberg,

Hans-Joachim Deinerth, Berlin,

Hans Füller, Weinheim, 

august 2016

“Noi sperăm că acești copii să aibă o șansă de  diagnostic și tratament  ca și în Europa de Vest.”

Faze ale proiectului

20 iulie 2016 după-amiază
Atelier de lucru pentru demararea proiectului Partea 2


19 iulie 2016 după-amiază
Atelier de lucru pentru demararea proiectului Partea 1


19 iulie 2016 dimineață
Prezentarea proiectului la Galați


22 martie 2016
Invitația ministrului de stat Peter Friedrich, Ministrul de afaceri federale europene și internaționale din Baden-Württemberg


Vezi toate etapele